DİELEKTRİKLERDE AKIM GEÇİŞ OLAYLARI - ÇAKRAK, DOĞAN (Fırat Üniveristesi, 1992)
Yüksek Usare Tezi D! ELEKTRI KLERDE AKI M GEÇİŞ OLAYLARI Doğan ÇAKRAK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dektrik- Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1992,Sayfa:118 Bu çalışmada dielektriklerin fiziksel ve kimyasal özelliklerinden hareketle dielektriklerdefci akım geçiş olayları ve bu olaylara etki eden ısı, şekil değişikliği, frekans ve yüksek alan etkisi gibi faktörlerin ve limit değerlerinin bulunması amaçlanmıştır. Bunun için önce dielektrik polarizasyon ve geçirgenlik incelenmiştir. Dielektriklerde elektrik iletimi ile ilgili dielektrik kayıplar ele alınarak; katı, sıvı ve gazlardaki iletim ile dielektriklerdeki yüzey iletimi açıklanmıştır. Buna ilişkin olarak iletim akımı, dielektrik malzemenin polarizasyonu ve uygulanan elektrik alanının frekansı nedeniyle meydana gelen sızıntı, dinlenme ve frekans kayıpları üzerinde durulmuştur. Daha sonra dielektriklerin mekanik, termik ve kimyasal özellikleri ile temel elektrik izolasyon malzemeleri incelenmiştir. Sort olarak, pratik açıdan önemli bazı dielektrik malzemeler için sıcaklık, frekans ve kayıp faktörü ilişkilerini gösteren tablolar ve grafikler verilmiştir.
The Phenomenon of the current flow through dielectrics
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering