Örgütler: Sosyolojik Bir Perspektif - Aykaç, Ömer (My University, 2004)
Örgütler, modern toplumu karakterize eden en temel göstergelerden biridir. Modern toplum bir bakıma örgütlü toplumdur. Ticari örgütler, endüstriyel kuruluşlar, devlet kurumları, hastaneler, cezaevleri, fabrikalar, okullar vs. bu toplumu tanımlayan temel kurumlar arasındadır. Bu toplum, gelişkin ve kompleks örgütlerin etkinliği temelinde yapılaşmıştır. Örgütler, birey ve toplum yaşamının hemen her alanına yayılmış durumdadır. Bu denli hayatımıza yön veren bu yapıların, sosyolojik perspektiften açılımları büyük önem taşımaktadır. Bu makalede, modern örgütlere bu çerçevede bir açıklık getirilmek istenmektedir.
Keywords: Sosyoloji