KUR'AN'DA KIRAAT TİLAVET VE TERTİL KAVRAMLARI - KURTULUŞ, YUSUF ZİYA (Fırat Üniveristesi, 2014)
Günümüzde Kur'an tefsiri çalışmaları farklı yöntemlerle devam etmektedir. Bu yöntemlerden günümüzde en sık başvurulan konu eksenli ve kavram tahliline dayalı Kur'an çalışmalarıdır.Bu çalışmada konu eksenli ve kavram tahlili yöntemleri esas alınarak Kur'an'ı okumakla ilgili fiillerden olan "Kıraat, Tilavet ve Tertil" kavramları inceleme konusu yapılmıştır. Çalışmamızda öncelikli olarak kavramlar kapsamlı bir şekilde ele alınmış, kavramların Arap dilindeki gelişim süreci ve kullanımları ve Kur'an'la birlikte kazanmış oldukları anlamlar üzerinde durulmuştur. Daha sonra kavramların Kur'an'daki kullanımlarını görmek açısından konu ile ilgili ayetler bir araya getirilmiştir. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Kıraat, Tilavet, Tertil

Different methods of exegesis of the Qur'an continues to work today. Of these methods the most widely referenced are the theme-based and the concept analysis studies of the Qur'an.This paper studies an act of reciting the Qur'an, namely "Qırâa , Teläwe and Tertil''and it does so by evolving around the methods of theme-based studies and concept analysis. This work is primarily conceptually detailed and explores the journey of the concept within the Arabic language and the meanings it has gained through the Qur'an. In order to display the uses of certain concepts within the Qur'an, related ayahs (verses) are brought forth. Key Words: Qur'an, Qırâa, Teläwe, Tertil
Concepts of Qırâa, Teläwe and Tertil in Qur'an
Keywords: Din