TİP-2 BULANIK MANTIK TABANLI VERİ MADENCİLİĞİ YÖNTEMİ İLE ZAMAN SERİSİ TAHMİNİ - DAŞ, BİHTER (Fırat Üniveristesi, 2007)
Bu tez çalışmasında, tip-2 bulanık mantık tabanlı bir veri madenciliği yöntemi geliştirilmiştir. Mackey Glass zaman serisi ve meteorolojik veriler önce tip-1 bulanık mantık tabanlı sonra da tip-2 bulanık mantık tabanlı veri madenciliği yöntemlerinden geçirilerek gelecek değerlerin tahmininin yapılması sağlanmıştır. Sonuçlara bakılarak geliştirilen yazılımların performansları kıyaslanmıştır. Anahtar Kelimeler: Tip?2 Bulanık Mantık, Veri madenciliği, ANFIS, Zaman Serisi, Meteorolojik Veriler.

In this thesis, a type -2 fuzzy logic based data mining method is developed. Both type-1 fuzzy logic and type-2 fuzzy logic based data mining methods are used for the prediction of future values of meteorologic data and Mackey Glass time series. Performances of the type -1 and type-2 fuzzy logic based data mining softwares are compared. Keywords: Tip-2 Fuzzy Logic, Data Mining, ANFIS, Time Series, Meteorologic Data.
Prediction earthquake of time series using type-2 fuzzy logic based data mining
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol