6,7-O-SİKLOHEKZİLİDEN-1-AMİNO-4-AZA HEPTAN LİGANDININ Cu(NO3)2.3H2O İLE KOMPLEKSİNİN SENTEZİ VE İNCELENMESİ - Gömleksiz, Mesut; Alkan, Cihan (Fırat University, 2007)
Bu çalışmada daha önceki çalışmalarda sentezi gerçekleştirilmiş 6,7-O-Siklohekziliden-1-Amino-4-Aza Hep-tan (L) ligandı tekrar sentezlenmiş ve bu ligand ile Cu(NO3)2.3H2O metal tuzunun kompleksi elde edilmiştir. Bu kompleksin yapısı element analizi, IR, UV, manyetik süseptibilite, NMR, TGA, kondüktometri yardı-mıyla aydınlatılmıştır.