ÇOCUKLARDA YAS - Ergün, Nuray (Fırat University, 2005)
Ölüm, yaşamın en önemli gerçeklerindendir. Ölenle ölünmeyecektir ancak yas süreci nasıl geçecektir. Yaşa-mın en büyük acılarından olan yas yaşantısında, bireysel farklılıklar olmakla beraber benzer duygular yaşan-makta, benzer tepkiler verilmektedir. Yas içindeki bireylerin duygularını yaşamalarının sağlanması gerek-mektedir. Ancak bu sürecin sağlıklı yaşanması için hem bireyin çevresindeki kişilere rehberlik etmek, hem de  bireyin kendisine zarar vermeden en uygun koşullarda yasını yaşamasını sağlamak için psikolojik  yardımın önemi oldukça büyüktür.   Bu çalışmada özellikle ebeveynini kaybetmiş çocuklar ele alınmıştır. Ayrıca yapılan araştırmalara ve örnek grup oturumlarına yer verilmiştir.