Projektif düzlemlerde çifte-oran - Çiftçi, Süleyman; Çelik, Basri (My University, 2004)
Bu çalışmada bir Moufang düzlemi için önce doğrudaş noktaların çifte oranı kavramını tüm düzleme genişlettik. Sonra doğruların çifte oranı kavramını tanımlayıp, duallik ilkesini kullanarak, noktaların çifte oranı ile ilgili bilinen sonuçların doğrular için olan karşılıklarını çıkardık ve aralarındaki o ilişkiyi belirledik. Son olarak bir Moufang-Klingenberg düzlemindeki durumu ele aldık.
Keywords: Matematik