Bir köpekte saptanan akut sipermetrin intoksikasyonu - İssi, Mustafa; Baykalır, Burcu Gül; Gül, Yusuf (My University, 2014)
Bu olgu sunumu, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Acil Kliniği’ne muayene ve tedavi için getirilen1 yaşında, 35 kg ağırlıkta, erkek Kangal ırkı köpeğin sağ kulağında bulunan kurtları öldürmek amacıylahayvan sahibi tarafından bir çorba kaşığı %25 sipermetrin konsantrasyonuna sahip zirai bir ilacın yaklaşık 1 hafta önce kulak içine dökülmesinden sonra hayvanda görülen toksikasyon belirtilerinin(salya akıntısı, ilk günlerde kusma ve ishal, iştahsızlık, durgunluk, parapleji ve takatsizlik hali ile bazıklinik, biyokimyasal ve hematolojik bulgular) veteriner hekimlere faydalı olacağı düşüncesiyleyayımlanmıştır.
Keywords: Veterinerlik