LİNEER REGRESYON MODELİNDEN POLİNOMSAL MODELE YAKLAŞIM SÜRECİ - Öner, Yüksel; Halisdemir, Nurhan; Gürcan, Mehmet (Fırat University, 2005)
Bu çalışmada Bernstein operatörü kullanılarak lineer regresyon modelinden uygun polinomsal regresyon modeline geçiş amaçlanmıştır. Ayrıca kullanılan yönteme uygun olarak uyum tahmini ve ön tahmin için güven aralıkları tanımlanarak bunlara uygun hipotez testleri geliştirilmiştir.