Behçet Hastalığının Atipik Prezantasyonu: ADEM Olgusu - Gönen, Murat; Karataş, Ahmet; Demir, Caner Feyzi; Balgetir, Ferhat (My University, 2017)
Akut dissemine ensefalomiyelit (ADEM), merkezi sinir sisteminin enflamatuvar, demiyelinizan bir hastalığıdır. Yaygın nörolojik bulgularla birlikte beyin ve omurilikte multifokal lezyonlar görülür. Klinik olarak hızlı ve gürültülü fokal veya multifokal nörolojik işlev bozukluğu gelişebilir. Behçet hastalığının en ciddi seyir gösteren formu nörolojik tutulumlu formudur. Nörolojik tutulum Behçet hastalığı olgularının %20'sinde görülür. Merkezi sinir sistemi tutulumu nadiren diğer sistemlerin tutulumundan önce olabilir. Bu yazıda, daha önce hiçbir tanı almamış, ADEM ile prezente olan Nöro-Behçet olgusunu sunmayı amaçladık
Keywords: Genel ve Dahili Tıp; Klinik Nöroloji; Nörolojik Bilimler