1915 olaylarının 100. Yılına doğru Ermeni kilisesi ve Ermeniler üzerine bir değerlendirme - Kılıç, Davut (My University, 2013)
Bu makalede; Ermeni toplumunun ana hatlarıyla Tanzimat döneminden günümüze, emperyalist devletlerin desteğini alarak dini ve sivil önderlerce nasıl yönlendirildiği, Osmanlı devletine 1915 Ermeni olaylarının nasıl bir iç tehdit oluşturduğu, 50 yıl sonra bu problemin Türkiye Cumhuriyetinde nasıl dış tehdide dönüştüğü, ortaya konularak Ermeni dini ve sivil yöneticilerin varmak istedikleri nihai hedefler üzerinde bir değerlendirme yapılmıştır.
Keywords: Tarih