KONTROL SİSTEMLERİNİN BİLGİSAYAR YARDIMIYLA FREKANS DOMENİ ANALİZİ - GÜLDEMİR, HANİFİ (Fırat Üniveristesi, 1991)
Yüksek Lisans Tezi KONTROL SİSTEMLERİNİN BİLGİSAYAR YARDIMIYLA FREKANS DOMENİ ANALİZİ Hanifi 6ÜLDEMİR Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 1991, Sayfa: 70 Bu çalışmada kontrol sistemlerinin dizaynında önemli bir yeri olan frekans domeni tasarımı tekniklerinden köklerin yer eğri si (Root Locus), ve Bode diyagramını elde eden bilgisayar programları ayrı ayrı geliştirilmiştir. Köklerin yer eğrisi ve Bode diyagramının genel teorisi anlatıldıktan sonra, 10. dereceden polinom katsayıları yada polinom faktörleri (çarpanları) şeklinde verilen transfer fonksiyonunun köklerinin yer eğrisi K'nın - «*> < K < + <*> aralığında değişmesi durumunda root locus diyagramını veren, K'nın sabit bir değeri için de Bode diyagramını veren bilgisayar programları Fortran diliyle geliştirilmiştir.Ill Program, kontrolör tasarımında gerekli olacak faz marjini, genlik marjini ve sistemin kararlı olup olmadığını da belirtmektedir.
Computer aided frequency domaın analysis of control systems
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering