Kahramanmaraş ili Torrenticola Piersig, 1896 ve Monatractides K. Viets, 1926 (Acari: Hydrachnidia: Torrenticolidae) türleri ve Türkiye faunası için iki yeni kayıt - Esen, Yunus; Erman, Orhan (My University, 2014)
Bu çalışmada, Kahramanmaraş ilinden toplanan Torrenticola Piersig, 1896 ve Monatractides K.Viets, 1926 (Acari: Hydrachnidia: Torrenticolidae) türleri değerlendirilmiştir. Torrenticola’dan 3 tür, Monatractides’den 4 tür tespit edilmiştir. Teşhis edilen türlerin tümü Kahramanmaraş’tan ilk defa kaydedilmiştir. Türkiye faunası için yeni kayıt olan Torrenticola (s.str.) ischnophallus Lundblad, 1956 ve Monatractides (s.str.) algeriensis (Lundblad, 1941)’in yapısal özellikleri, şekilleri ve ölçümleri örneklerimiz üzerinden gözden geçirilmiştir. Ayrıca tespit edilen tüm türlerin zoocoğrafik dağılımları verilmiştir.

In this study, the species of Torrenticola Piersig, 1896 ve Monatractides K.Viets, 1926 collected from Kahramanmaraş Province were determined. Three species of the genus Torrenticola and four species of the genus Monatractides are reported. All identified species are new records for Kahramanmaraş Province. Torrenticola (s.str.) ischnophallus Lundblad, 1956 and Monatractides (s.str.) algeriensis (Lundblad, 1941) are new records for the Turkish fauna. Their morphological characteristics, drawings and measurements of these two species are re-evaluated. Furthermore, the zoogeographical distributions of all identified species were given.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Acari; Yeni kayıtlar; Torrenticolidae; Kahramanmaraş