Lineer asenkron makina modeli ve alan yönlendirme ile kontrolünün simülasyonu - Altun, Hüseyin; Kürüm, Hasan (My University, 2002)
Bu makalede, çift yanlı bir lineer asenkron motorun (DSLIM) dolaylı bir şekilde rotor akı yönlendirmesiyle alan yönlendirme kontrolü simülasyonunu yapmak için, motorun sekunder çelik diskinin boyuna uç etkisi, enine kenar etkisi, deri etkisi ve lineer olmayan manyetik karakteristiğini göz önünde bulunduran bir eşdeğer devre modeli uyarlanmaktadır. DSLIM'in hava aralığındaki manyetik alan analizinden elde edilen hız ve frekansa bağlı parametre değişimleri, hızlanma ve yavaşlama süreci boyunca dikkate alınmaktadır. Motora ilişkin kurulan sürekli durum modelinin doğruluğunu ortaya koymak için, analizden elde edilen sonuçlar deneysel sonuçlarla karşılaştırılmaktadır.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik