Tabanidae species (Diptera) in the Elazığ province of Turkey - Erdoğmuş, S. Zerrin (My University, 2006)
Elazığ Bölgesinde Tabanidae( Diptera) Türleri Bu çalışma, Elazığ yöresinde bulunan Tabanidae türlerinin belirlenmesi amacı ile 2003 yılı Haziran-Eylül ayları arasında yapılmıştır. Tabanidae örnekleri Merkez, Sivrice, Keban ve Pertek ilçelerine gidilerek toplanmıştır. Bu çalışmada toplam, 434 Tabanidae örneğinden 3 cinse ait 20 tür tespit edilmiştir. Buna göre Chrysops cinsinden üç tür (C. flavipes, C. buxtoni, C. hamatus), Tabanus cinsinden onbir tür (T. autumnalis, T. cordiger, T. eggeri, T. indrae, T. leleani, T. miki, T. oppugnator, T. regularis, T. spectabilis, T. spodopterus, T. unifasciatus) ve Haematopota cinsinden altı tür (H. bigoti, H. hennauxi, H. kemali, H. pallens, H. pluvialis, H. sewelli) identifıye edilmiştir.
Keywords: Türkiye; Diptera; türler; Tabanidae; Elazığ; böcek bilimi