Lastik Agregali Kendiliğinden Yerleşen Betonlarda Kırılma Parametrelerinin Belirlenmesi - Emiroğlu, Mehmet; Yıldız, Servet; Keleştemur, M. Halidun (My University, 2014)
Bu çalışmada lif şeklinde kesilmiş atık otomobil lastikleri ile üretilen kendiliğinden yerleşen betonların kırılma parametreleri araştırılmıştır. Çalışmada kendiliğinden yerleşen beton içerisinde %15, %30, %45 ve %60 oranlarında atık otomobil lastiği agrega olarak kullanılmıştır. Çalışma sonucunda atık lastik kullanımı ile kendiliğinden yerleşen betonların elde edilebildiği ancak yüksek lastik katkılarında (%30 un üzerinde) karışımın akışkanlık parametrelerinin azaldığı gözlenmiştir. elde edilen lastik agregali kendiliğinden yerleşen betonun gevrekliği ise lastik ikamesinin artmasıyla azalmıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Lastik agregalı; pik Yük Metodu; Kendiliğininden Yerleşen Beton