On a numerical comparision of parallel algorithms on a shared memory multiprocessor - Kaya, Doğan; Wrıght, Kenneth (My University, 2000)
Bu makale QR ayrıştırma metodu için paralel algoritmalar ile ilgilidir. Çalışılan problem bir matrisi ayrıştırarak ortogonal ve üst üçgensel matris çarpımına getirmektir. Householder ve Givens dönüşümleri kullanılarak QR ayrıştırması test yapılırken C++ Data Arrays, Matrix Class, ve Newmat Matrix Package ile ifade ederek karşılaştırmaları yaptık. Zamanı etkileyen çok önemli bir faktör matrisin ifade edilmesi olarak görülmektedir (yani, C++ Data Arrays, Newmat Matrix Package and Matrix Class). İlaveten sayısal karşılaştırmalara bir hafıza bölüşümlü Encore Multimax çok işlemcili bilgisayarda C++ ve THREADS paketi kullanılarak devam edildi.
Keywords: Matematik; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar