&(T)=ETA ŞEKLİNDEKİ KOMPLEKS ÜSTEL DÖNÜŞÜMLERİN KÜRESEL GÖSTERGELERİ - AYDOĞDU, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 1995)
Yüksek Lisans Tezi a(t)=etA KOMPLEKS ÜSTEL DÖNÜŞÜMLERİN Mustafa AYDO?DU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 1995, Sayfa:42 Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın amacı {a=e^: teR, AeCnn} şeklindeki kompleks üstel dönüşümlerin Frenet vektörleri yardımıyla küresel göstergelerini incelemektir, Çalışmanın birinci bölümünde temel tanım ye teorömler verildi. İkinci bolümde o=e^ şeklindeki kompleks üstel dönüşümlerin Frenet vektörleri ve eğrilikleri gene) olarak gösterildi. Üçüncü bölümde a=e^ şeklindeki kompleks üstel dönüşüm üniter grup üzerinde ele alınarak A matrisinin anti-Hermit matris olduğu belirlediğimiz matrisin özelliklerinden yararlanarak bu eğrinin Frenet vektörleri" ve bunlar vasıtasıyla küresel göstergeleri incelendi. Ayrıca bununla ilgili eğrilikler hesap edildi. Dördüncü bölümde ise cebirsel hesaplamalara yer verilmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Frenet vektörleri, Kompleks üstel dönüşümler, Hermit matris, Küresel göstergeler, Eğrilikler.

SUMMARY Masters Thesis SPHERICAL INDICATRIX OF COMPlBCEXPC^ANTJAL MAPPING IN FORMS o®^ Mustafa AYD0ÖDU Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of MaShematicş l995,Page:42 This work was arranged in fourth chapters. Mainly the purpose of this work is to examine spherical indicatrix of complex exponential mapping such as { 0=6*^ : te R, AeCnn} by means of Frenet vectors. In the first chapter of this work, the fundamental definition^ and theorems were given. In the second chapter, Frenet vectors and curvatures of the complex exponential mapping which forms a=e^ were given in general. In the third chapter, the complex exponential mapping which forms a=e^ was considered on Unitary group and it was also indicated that the matrix A is skevy-Hermitian. By using tiie matrix propertied which we were indicated, the Frenet vectors of this curve and also by means of these itie spherical indicatrix were investigated. Furthermore the curvatures concerning about this were calculated. in the fourtiı chapter, the algebraic calculated was on placed. KEY WORDS: Frenet vectors, The complex exponential mapping, Herrhitiân matrix, Spherical indicatrix, Curvatures.
Spherical indicatrix of complex exponantial mapping in forms &(t)=etA
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics