İNCİL'DE VE KUR'AN'DA İNSAN SEVGİSİ - BİLİCİ, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2007)
Başta evrensel dinler olmak üzere bütün dinler, öncelikle insanı ve insanın temel değerlerini korumayı hedef edinirler. Bu hedefe ulaşmak için de, insana sevgi ve saygıyı emrederler. Evrensel iki büyük din olan Hıristiyanlık ve İslam da, kutsal kitaplarında, bu sevgi ve saygıya önemle yer vermektedirler. Biz de bu çalışmamızda, İncil'de ve Kur'an'da yer alan, insan sevgisi ile ilgili tavsiye ve emirleri tespit ederek, bunların nasıl anlaşıldığını ortaya koymaya çalıştık.

All religions, especially the universal ones, aim to protect the humankind and his main values. In order to do this, they order love and regard to us. Both Islam and Christianity, which are the two big universal religions, give part to them in their holy boks. Here, we tried to confirm and introduce the advice and the orders from the Bible and the Koran.
Love of humankind in Bible and Koran
Keywords: Din