ABDULLATIF HARPUTİ VE TEFSiR ANLAYlŞI - Soysaldı, Mehmet (Fırat University, 1998)
Abdullatif Lütfi el-Harputi, 19 .asnn sonu ile içinde bulunduğumuz asrın ilk yarısında yaşamış ve Harput alimleri arasında önemli bir yer işgal etmiştir. Harputi, Kelam yönü ağır basan bir müelliftit. O itibarta hakkında yapılan çalışmalar hep kela.ml yönüyle ilgili olmuş ve buna dair birkaç da makale yazılmıştır. 1 Ne var ki O'nun bir de tefsir yönünün bulunacağı düşünülmemiş ve o nedenle de bu yönü şimdiye kadar hiç ele alınıp incelenmemiştir. İşte biz bu makalemizde Harputl'nin önce hayatı ve ~serleri üzerinde kısaca duracak ve arkasından da şimdiye kadar ele alınmayan tefsir anlayışını incelemeye çalışacağız.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları