ELEKTRİK ŞEBEKELERİNDEN SEKONDER RÖLELERİN BİLGİSAYAR ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ - AYGEN, İLHAMİ (Fırat Üniveristesi, 2002)
Bu tezde, güç sistemlerinde kullanılan sekonder rölelerin bilgisayar ortamında gerçekleştirilmesi ile ilgili bir metot sunulmuştur. Güç sistemlerinde röleler çok önemlidir; bu rölelerin uzaktan kontrolü bu tür uygulamalarda çok kullanışlıdır. Uzaktan kontrol metodunda, akım trafosunun çıkışı sayısal bilgiye dönüştürülerek bu bilgi terminallere gönderilir ve terminaldeki bilgisayar yardımıyla işlenir. Bu aşamadan sonra yapılan bilgisayar programı, bu bilgilerden rölenin açma zamanını hesaplayarak, rölenin açıp açmayacağını veya ne kadar sürede açacağını röleye bildirir. Güç sistemlerinde yapılan deneysel sonuçlar önerilen metodun doğruluğunu tasdik eder. Bu sonuçlar önerilen metodun performansının iyi olduğunu göstermektedir.
To realize the power system seconder relays in computer environment
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control