Proliferatif diyabetik retinopatisi olan DIDMOAD sendromlu bir çocukta intravitreal bevacizumab enjeksiyonuna yanıt - Turgut, Burak; Bilir, Nagehan Can; Çeliker, Ülkü; Demir, Tamer (My University, 2013)
DIDMOAD Sendromu (Wolfram Sendromu) çocukluk çağında diabetes insipidus, diabetes mellitus, optik atrofi ve sağırlık şeklinde görülür. Kliniğimizde takip edilen DIDMOAD Sendromlu, proliferatif diyabetik retinopatisi bulunan çocuk has- tanın, her iki gözüne uygulanan intravitreal bevacizumab enjeksiyonu sonrası elde edilen anatomik ve fonksiyonel yanıtı değerlendirdik. Özellikle panretinal lazer fotokoagülasyon (PRF) tedavisi tamamlanamayan ya da yapılamayan vitreus hemorajili hastalarda ve çocuk olgularda intravitreal bevacizumab etkin ve güvenli bir tedavi olarak uygulanabilir.
Keywords: Endokrinoloji ve Metabolizma; Göz Hastalıkları; Kalp ve Kalp Damar Sistemi; Pediatri