iBN ARABi'NiN FELSEFE VE FiLOZOFLARA BAKIŞI - Erdogan, İsmail (Fırat University, 2011)
Tarihin hemen her döneminde felsefe ve filozoflar eleştirilere maruz kalnuşlardır. En yoğun eleştiri ise dini ilimlerle meşgul olanlardan gelmiştir. Bunların bir kısmı filozofların görüşlerini eleştirirken, diğer bir kısnu ise felsefeyi eleştirmişlerdir. Bu bakımdan Muhyiddin İbn Arabi'nin felsefe karşısındaki tutumu çok önemlidir. İbn Arabi filozoflara özellikle de bilginin elde edilişi gibi hususlarda bir takım eleştiriler yöneltmesine rağmen, onların haklı olduğuna inandığı konularda da haklarını teslim etmiştir. Bu bağlamda İbn i\rabi felsefeyi değil, bizzat filozofun görüşlerindeki eksiklik ya da tutarsızlıkları ortaya çıkarmaya çalışmış, gerçek olarak gördüğü fikirlerini ise takdir etmiştir.
Philosophy and Philosophers According to lbn Arabi
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları