Yazılı basın sloganlarının incelenmesi: Çorlu yerel basın örneği - Bak, Gökhan; Eşidir, Osman Vedüd (My University, 2016)
Medya içeriklerini incelemek için içerik analizi ve göstergebilimsel analiz olmak üzere iki temel analiz vardır. Göstergebilimsel analiz görünenin dışında, daha derin inceleme gerektiren, yorumlamayla görünenin dışındakileri de ortaya koyan bir analizdir. Türkiye’de çoğu gazetenin sloganı ve logosu bulunmaktadır. Bunlar gazeteyle ilgili ilk bakışta bir anlam katmasa da, göstergebilimsel analiz neticesinde de ortaya çıktığı gibi, okurlara etki sağladığı bilinmektedir. Bu kapsamda Türkiye’de yerel basın içerisinde yer alan gazetelerden Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde satılan, Basın İlan Kurumu resmi internet sitesi üzerinde belirtilen üç adet gazete incelemeye alınmıştır. Avrupa Yakası, Çorlu ve Devrim gazetelerinin slogan ve logoları göstergebilimsel çözümleme ile derinlemesine incelenmiştir.

There are two basic analyses named content analysis and semiotic analysis to research media contents. Semiotic analysis is an analysis that needs deep study except visible, displays the unapparent with comments. Most of the newspaper have logo and slogan in Turkey. Primarly these logos and slogans don’t mean related newspapers, they produce an effect on readers. as proceed from semiotic analysis. In this context, three newspapers are studied and researched which are selled in the city of Tekirdağ’s country Çorlu and selected from Press Advertisement Agency’s official website. The slogan and logo of the newspapers Avrupa Yakası, Çorlu and Devrim was deeply researched by semiotic analysis
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Slogan; Logo; Yazılı basın; Göstergebilimsel analiz