Cu Elementinin Mekanik Özelliklerine Tek Eksenli Çekme Zorlanmasının Etkisi: Moleküler Dinamik Yöntemi - Canbay, Canan Aksu; Kazanç, Sefa (My University, 2021)
Bu çalışmada sıcaklığın, atom sayısının ve tek eksenli zorlanmanın Cu model sisteminin gerilme davranışı üzerine etkileri moleküler dinamik yöntemi kullanılarak incelendi. Atomlar arasındaki etkileşmelerin belirlenmesinde çok cisim etkileşmelerini içeren Gömülmüş Atom Metodu (GAM) kullanıldı. Zorlanma işlemi esnasında bölgesel atomik yapıların değişimleri Honeycutt ve Andersen tarafından tasarlanan genel komşu analiz (Common Neighbor Analysis-CNA) yöntemi ile belirlendi. Sıcaklığın, atom sayısının ve zorlanma oranının model Cu elementinin gerilme davranışları üzerinde etkili olduğu, kritik yüklenme değerinin sıcaklık artışı ile azaldığı, zorlanma oranının ve atom sayısının artışı ile arttığı gözlendi.
Keywords: Moleküler dinamik benzetimi; gömülmüş atom metodu; Zorlanma oranı; zor-zorlanma