Ayak makrodaktilisi tedavisinde ray ampütasyonu: Üç olgu sunumu - Bulut, Mehmet; Karakurt, Lokman; Belhan, Oktay; Serbest, Sancar (My University, 2011)
Ayak makrodaktilisi, parmak yumuşak doku ve kemik yapılarının büyümesiyle karakterize, nadir görülen doğumsal bir del'ormitedir. Tedavideki temel amaç kozmetik ve fonksiyonel bir ayak elde etmektir. Çalışmamızda, ayak küçük parmaklarında makrodaktili nedeniyle ray ampütasyonu uygulanan üç olgu sunuyoruz. Ameliyat sonrası dönemde üç olgunun da kozmetik ve fonksiyonel sonuçları iyiydi. Ayak küçük parmaklarında ileri derecede makrodaktili olan olgularda ray ampütasyonu, kozmetik ve fonksiyonel sonuçlarının iyi olması nedeniyle güvenle tercih edilebilecek bir yöntemdir.
Keywords: Romatoloji