Zum Gebrauch der Infinitivkonstruktionen in der Deutschen Sprache - Öztürk, Mehmet (My University, 2008)
İnsanın kendini doğru ifade edebilmesi ve karşısındakini doğru anlayabilmesi, iletişimde kullandığı dilin dilbilgisi kurallarını iyi bilmesine bağlıdır. Dilbilgisi kuralları dikkate alınmadan gerçekleşen bir iletişimde, kişilerin birbirlerini anlamaları güçleşecek veya kişiler birbirlerini muhtemelen yanlış anlayacaklardır. Bu durumda karşılaşılacak diğer bir zorluk ise kişinin konuşurken „acaba şöyle söylersem yanlış olur mu?“ endişesine kapılarak kendine güvenini kaybetmesidir. İletişimde kullanılan dil, o kişilerin anadili değilse bu olumsuzluklar daha fazla olur ve bu durumda karşısındakine yanlış mesaj verme veya gelen mesajı yanlış anlama oranı artar. Bu çalışmamızda, Almanca’da çok çeşitli şekillerde görülen ve her şekilde farklı anlamlara geldikleri için yanlış anlamaya/anlaşılmaya sebep olabilecek eylemlik yapılarını inceledik ve bunların yan cümlelerden ayrıldıkları noktalara değinmeye çalıştık.
Keywords: Dil ve Dil Bilim; Edebi Teori ve Eleştiri