Karar ağaçları ve fraktal analiz kullanarak histopatolojik imgelerin sınıflandırılması - Turkoglu, Ibrahim; Toraman, Suat (My University, 2007)
Bu çalışmada, histopatolojik imgelerden çeşitli hastalıkların tanınması işleminde, hekime yardımcı olacak ve kolaylık sağlayacak bir karar destek sistemi tasarlanmıştır. Geliştirilen karar destek sistemi, örüntü tanıma temellidir. Örüntü tanıma sürecinin, özellik çıkarım aşaması Fraktal analiz ve sınıflandırma aşaması içinse karar ağaçları kullanılmıştır. Hepatitli hastaların histopatolojik imgeleri ile geliştirilen sistemin başarısı değerlendirilmiştir. 50 hasta verisi üzerinde geliştirilen sistemin doğruluk yüzdesi %92 olarak bulunmuştur.
Keywords: Biyoloji; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Genel ve Dahili Tıp; Patoloji; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar