KENTSEL YENİLEME ALANINDAKİ UYGULAMALAR: ELAZIĞ BELEDİYESİ ÖRNEĞİ - BAKİ, ABDULLAH MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2025)
Bu çalışmada kentsel dönüşümün bir parçası olan kentsel yenileme kavramı hakkında alan yazın taraması yapılmıştır. Yapılan çalışmada doktora ve yüksek lisans araştırma çalışmaları nitel ve nicel bakımdan analiz edilmiştir. Böylece, kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme konusunda eksik alanların tespit edilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca akademik boyutuyla kentsel dönüşüm sürecinin topluma sosyo-ekonomik etkilerinin analiz edilmesi amaçlanmaktadır. Son olarak kentsel yenileme kavramı Elazığ özelinde ele alınarak Elazığ İlinde yapılan kentsel yenileme çalışmalarına yer verilmiştir. Çalışmada 2020 sonrası Elazığ merkez ilçede uygulanmaya konan planlı kentsel dönüşüm uygulamaları sorunsallaştırılmıştır.

In this study, the concept of urban renewal, which is a part of urban transformation, A literature review was conducted on In this study, doctorate and higher undergraduate research studies were analyzed qualitatively and quantitatively. Thus, urban Identification of missing areas in transformation and urban renewal targeted. In addition, with its academic dimension, the urban transformation process It is aimed to analyze the socio-economic effects. Finally, the concept of urban renewal is discussed in the specific context of Elazığ and urban renewal studies carried out in Elazığ are included. In the study, the planned urban transformation practices implemented in Elazığ central district after 2020 were problematized.
Applications in urban renewal area: The case of Elazig municipality example
Keywords: Kamu Yönetimi