BETON ASFALT KAPLAMALARDA RİJİSTİK MODÜLÜNÜN SHELL METODU VE İNDEREK ÇEKME METODU İLE KARŞILAŞTIRILMASI - ZAİMOĞLU, FATİH (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi BETON ASFALT KAPLAMALARDA RİJİTLİK MODÜLÜNÜN SHELL METODU VE İNDİREK ÇEKME METODU İLE KARŞILAŞTIRILMASI Fatih ZAİMOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, sayfa : 37 Bu çalışmada, asfalt betonunun farklı sıcaklıklardaki (0°C, 10°C, 20°C, 30°C, 40°C) rijitlik modülü araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan Marshall numuneleri üzerinde indirek çekme deneyi yapılmıştır, indirek çekme deneyinden önce numuneler deney sıcaklığında 2 saat bekletilmiştir. Karışımın rijitliğine etki eden parametreler, karışım içindeki agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitüm rijitliğidir. Karışımın rijitliği agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitümün rijitliğinin artmasına bağlı olarak artmıştır. Anahtar kelimeler: Marshall Deneyi, Rijitlik Modülü, Shell Metodu, indirek Çekme Metodu IX
Comparing the stiffness modul's of asphalt concrete by using Shell method and indirect tensile method
Keywords: İnşaat Mühendisliği