İnguinal Herni ve Morgagni Hernisi Birlikteliği - Saraç, Mehmet; Bakal, Unal; Kazez, Ahmet (My University, 2014)
ÖZET Günübirlik cerrahide göğüs röntgeni gibi ayrıntılı laboratuvar incelemesi yapılmamaktadır. Morgagni hernileri genellikle geç dönemde tesadüfen tanımlanırlar. Solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle yapılan incelemeler sırasında Morgagni hernisi tanısı konulan bir yaşındaki olgu, kliniğimizdeaylık iken sağ inguinal herni ameliyatı olmuştu. Diyafram onarımı yapılan olgu sorunsuz taburcu edildi. İlk ameliyatında ayrıntılı incelenmediğinden olguda Morgagni hernisinin tespit edilemediği düşünüldü. Bu tür olgulara rağmen günübirlik cerrahilerde ayrıntılı laboratuvar incelemelerine ihtiyaç duyulmamalıdır. 4
Keywords: Cerrahi