BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA BEDEN EĞİTİMİ DERSİ KILAVUZ KİTABININ DEĞERLENDİRİLMESİ - Karakaya, Yunus Emre; Devecioglu, Sebahattin; Çoban, Bilal; Karademir, Tamer (My University, 2011)
Bu araştırmada, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulan beden eğitimi kılavuz kitabınınbeden eğitimi öğretmelerinin görüşleri doğrultusunda değer-lendirilmesi yapılarakeğitim ve öğretimdeki yeterlik düzeyi araştırılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu ilköğretim okullarındagörev yapan 451 beden eğitimi öğretmeni oluşturmaktadır. Katılımcıların görüşlerini belirlemek amacıyla Survey-tarama modeli kullanılmıştır. Kılavuz kitapla ilgili olarak beden eğitimi öğ-retmenlerinin görüşlerinde sınıf mevcutlarının fazla olması (X=3,61), okulların sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik yapılarından dolayı kitapta belirtilen etkinlikleri yeterince uygulayamadıkları (X= 3,37) ve öğretmenlerin ders sırasında kılavuz kitaba bağlı kalmadan eski sisteme göre ders işledikleri (X= 3,15) gibi sonuçlar ortaya çık-mıştır. Bundan dolayı kılavuz kitabın konu başlıkları ve alt başlıkları daha anlaşılır ve sade bir şekilde düzenlenmesi gerektiği,kılavuzkitabın beden eğitimi derslerinde uygulanabilirliğini kolaylaştırmak için dersin uygulandığı saha ve tesislerin yeterli hale getirilmesi ve araç-gereçlerin sağlanması, okullardaki kalabalık sınıflardaki sa-yının azaltılması için gerekli çalışmalara ihtiyaçolduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; Spor Bilimleri