İLKÖĞRETİM OKULLARINDA OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ (DİYARBAKIR İL ÖRNEĞİ) - ATAYETER, HAMDİ (Fırat Üniveristesi, 2004)
Ill Özet Yüksek Lisans Tezi İlköğretim Okullarında Okul Aile İşbirliği (Diyarbakır İl Örneği) Hamdi AT A YETER Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı 2004; Sayfa : II Eğitim-öğretim, ilk insanla birlikte varolmuştur. Medeniyetlerin parladığı dönemler, eğitim-öğretim faaliyetlerinin zirvelere ulaştığı toplumların var olduğu dönemlerdir. Günümüzde eğitim-öğretim faaliyetleri, bütün dünya ülkelerinin birinci öncelikli gündem maddesi olmuştur. Eğitim-öğretim faaliyetlerini geliştirmek için bir çok bilimsel araştırma yapılmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda, ailenin katkısının olmadığı okullarda, beklenen hedeflere ulaşılmadığı, ulaşılan noktanın beklenen sonuç olmadığı ortaya çıkmıştır. Etkili okul yöneticileri, çağdaş eğitim sistemlerini uygulamaya çalıştıkları okullarında velilere daha önem vermeye başlamışlardır.Günümüzde şunu iyi biliyoruz ki, öğrenci velileri ve okul yönetimi arasında sıkı bir işbirliği kurulması gerekmektedir. Bu işbirliğinin kurulması ve başarılı olma birbirlerine paralel olarak yükselmekte veya alçalmaktadır. Anahtar Kelimeler: İşbirliği, İletişim, Okul Yönetimi, Öğrenci velileri
The school-family cooperation in the elemantary school (Diyarbakır province example)
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training