Sosyal bilgiler dersi ve değerler eğitimi - Kan, Çiğdem (My University, 2010)
Sağlıklı bir toplumsal yapı oluşturmak için ortak iyi değerlerin olması ve bunların da yeni nesillere aktarılması gerekmektedir. Bu aktarma sürecinde, eğitime büyük görevler düşmektedir. Değerler, insanları ve toplumu ayakta tutan kişisel, ahlaki ve toplumsal duygulardır. Sosyal bilgiler dersi de, toplum içerikli bir ders olması ve değerlerin aktarılması bakımından önemli bir yere sahiptir. Bu çalışma, sosyal bilgiler dersinin değerler eğitimi bakımından önemini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırmada, literatür taraması kullanılmıştır.
Keywords: Eğitim; değerler eğitimi; eğitim araştırmaları; eğitim kalitesi; sosyal bilgiler dersi