Okul Yöneticilerinin İletişim Becerilerinin Geliştirilmesinde Modül Temelli Uygulamalar - Şener, Gönül; Özan, Mukadder Boydak (My University, 2018)
Araştırmanın amacı, modül temelli uygulamalar ile okul yöneticilerinin iletişim becerileriningelişimini sağlamaktır. Araştırma, 2014-2015 eğitim öğretim yılında Elazığ il merkezinde görev yapan veyönetici rotasyonundan etkilenmemiş okul yöneticileri üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada deney vekontrol olmak üzere iki grup belirlenmiştir. Deney grubuna toplam 12 saat modül temelli yüz yüzeeğitimler verilmiş, bunun yanı sıra moodle öğretim yönetim sistemleri üzerinden de uygulamalar devamettirilmiştir. Deneysel desene ilişkin başarı testi yöneticilere öntest ve sontest olarak uygulanmıştır.Araştırma sonucunda, iletişim yönetimi becerileri uygulamalarına katılan deney grubundaki okulyöneticilerinin, uygulamalara katılmayan kontrol grubundaki okul yöneticilerine göre başarılarının arttığı,kendi iletişim becerilerine ilişkin tutumlarının olumlu yönde değiştiği görülmüştür. Bu sonuçlardoğrultusunda eğitim fakültelerinde iletişim becerileri ile ilgili programların veya derslerin konulması,yöneticiliğe başlayacakların iletişim becerileri ile ilgili eğitime alındıktan sonra göreve başlatılmaları,görevde olanların hizmet içi eğitimlerle iletişim becerilerinin geliştirilmesi, bu doğrultuda ilgili kursseminerve eğitimlere alınmaları önerilmiştir.
Keywords: İletişim; Eğitim; Eğitim Araştırmaları