ULUOVA, BASKİL, SİVRİCE VE HARPUT YÖRELERİNDE YAŞAYAN KARA KAPLUMBAĞASININ (TESTUDO GRAECA) BAZI BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - ATEŞ, ALİ (Fırat Üniveristesi, 1994)
Yüksek Lisans Tezi ULUOYA, BASKİL, SİVRİCE YE HARPUT YÖRELERİMDE YAŞAYAN KARA KAPLUMBA?ASININ (Testude graeca) BAZİ BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ Ali ATEŞ Fırat Üniversitesi fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 1994, Sayfa: 24 Bu çalışmada Elazığ İli Uluova, Bas kil, Sivrice ve Harput yörelerinde yayılış gösteren kara kaplumbağaları incelenmiştir. Dört bölgeden toplam 75 (30 250Q 20 j üyemi) örnek morfolojik olarak incelen mistir. Ayrıca, Harput'un altında Sugözü köyünde yaşadıkları tabii ortamlarında üremeleri, yumurta bırakmaları ve beslenme biyolojileri gözlenmiştir.

IV I SUMMARY Masters Thesis THE BIOLOGICAL CHARECTERİSTIC OF LAND TURTLE {TesiuoG çraeca) LIVING İN ULUÜYA, BASKİL, SİVRİCE AND HARPUT ENVIRONTMENTS IH ELAZI? Ali ATEŞ Fırat University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Biolotjy 1994, Page: 24 In this study, TesPM? -grsscs a land turtle species which occurs around Uluova, Baskil, Sivrice and Har put has been examined. 75 samples (30(3q£5qq,20 juvenile) taken from four areas have been tested in nwrfologieally. Moreover, their reproduction egg laying and feeding biologies in their natural living circumstances in Sugözü village near Harput have been investigated. KEY WORDS : Testvdo grs&ss, Reproduction, Egg laying. Feeding.
The Biological characteritic of land turtle (testude gracea) living in Uluova,Baskil; Sivrice and Harput environments in Elazığ
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology