MERSİN VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN HRİSTİYANLARDA DİNİ HAYAT, ADET VE İNANIŞLAR - GÜNEÇ, İSMAİL (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi MERSİN VE ÇEVRESİNDE YAŞAYAN HIRİSTİYANLARDA DİNİ HAYAT, ADET VE İNANIŞLAR ismail GUNEÇ T.C. Fırat üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2001, Sayfa: 81 "Mersin ve Çevresinde Yaşayan Hıristiyanlarda Dini Hayat, Adet ve İnanışlar" adı altında gerçekleştirilen ve büyük bir kısmı alan araştırmasına dayanan bu çalışma, giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde Mersin İli'nin adımn kaynağı ve tarihi hakkında bilgi verilmiştir. Tezin birinci bölümünde yörede yaşayan Hıristiyanların tarihi ve mezhepleri hakkında genel bilgi verilmiştir. İkinci bölümde, yöredeki Hıristiyanların inanç, ibadet ve kiliseleri hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde ise yörede yaşayan Hıristiyanların muhtelif adet ve inanışları yer almıştır. Bilgilerin toplanmasında mülakat, gezi ve gözlem metotları kullanılmıştır. Araştırmamız sonucunda Mersin ve çevresinde yaşayan Hıristiyanların dini inançlarını koruduklarını, doğum, evlenme, ölüm ve muhtelif konularda çeşitli inanışlarının olduğunu gördük. Anahtar kelimeler: Mersin, Hıristiyan, İnanç, Adet, İnanış.

SUMMARY Master Thesis THE RELIGIOUS LIFE, PRACTICES AND BELIEFS OF THE CHRISTIANS WHICH LIVES IN MERSİN AND ITS SURROUNDINGS Ismail GUNEÇ T.R. The University of Fırat Social Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy And Religion Sciences Science Branch of Religions History 2001, Page: 81 The study that named "The Religious Life, Practices And Beliefs Of The Christians Which Lives In Mersin And Its Surroundings " which is about the social survey, consisted an introduction section and three other sections. In the part of introduction, some information about the origin of Mersin cities name, its history has given. In the first part of the thesis, the general knowledge's about the history and sects of the Christians which lives at the that region has given. In the second part we gave some knowledge's about the belief, worships and church's of the Christians which lives at this region. In the third part various practices and beliefs of the Christians which lives at this region were took place. Interviews and observational methods are used for collecting information's. In the result of this investigations we saw that the Christians which lives in Mersin and its surrounding protects their religious beliefs and we saw they have some practices and beliefs about birth, marriage, death and some beliefs about various subjects. Keywords: Mersin, Christian, Worship, Practice, Belief.
The Religi ous file, practices and beliefs of the christians which lives in Mersin and its surroindings
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Din; Religion