Keban Baraj Gölü Ova Bölgesinde kullanılan balık yakalama aletleri ve yapısı - Pala, Murat; Mengi, Tekin (My University, 2002)
Bu çalışma, Mart 1995-Nisan 1996 tarihleri arasında Keban Baraj Gölü Ova Bölgesindeki 7 kooperatifte kullanılan balık yakalama aletlerinin yapısı ve verimliliklerini belirlemek için yapılmıştır. Kooperatiflerde fanyalı ağların tifana tipi çoğunlukla kullanılmaktadır. Ancak çalışmanın yapıldığı tarihlerde, monoflament galsama ağlarında kullanılmaya başlandığı ve giderek bu tip ağların yaygınlaştığı tespit edilmiştir. Bir avlama sezonunda 7 kooperatifin balık avcılığında kullandığı tifana ve galsama ağlarıyla istihsal ettiği toplam balık miktarının 720 ton/yıl olduğu belirlenmiştir.
Keywords: Balık avlama; galsama ağı; Keban Baraj Gölü; tuzak ağlar; barajlar; ağ gözü genişliği; fanyalı ağ