Theileria annulata tams1 geninin PCR-RFLP analizi - Altay, Kürsat; Aktaş, Münir; Dumanlı, Nezir (My University, 2007)
Tams1, Theileria annulata'nın merozoit yüzey antijeni olup, bu antijendeki genetik farklılıklar ELISA gibi tanı amaçlı test geliştirme ve rekombinant aşı çalışmalarını zorlaştırmaktadır. Bu çalışmada, Elazığ ve Bingöl ilerinde, doğal enfekte sığırlardan elde edilen 89 T. annulata izolatının, Tams1 geninin PCR-RFLP analizi yapıldı. PCR-RFLP sonucunda, 6 farklı restriksiyon profili (a, b, c, d, e, f) tespit edildi. 89 örneğin restriksiyon profillerinin dağılımının 78(a), 2(b), 2(c), 5(d), 1(e), 1(f) olduğu belirlendi.
Keywords: Türkiye; Doğu Anadolu Bölgesi; Bingöl; Polimeraz zincir reaksiyonu; Elazığ; Polimorfizm; kesim parçacığı uzunluk; Genler; Theileriozis; Sığır; Antijenler; protozoan; Theileria annulata