~ANLlURFA YORESiNDEKi BETON AGREGASI KAYNAKLARININ iNCELENMESi VE BETON YAPlMINDA KULLANILABiLiRLiGiNiN ARAŞTIRlLMASI - Yazıcıoğlu, Salih; Yıldız, Servet; Katrancı, Ahmet (My University, 2000)
GAP yoresindeki çalışmalar ve kentlere yapilan göçler, tarım, sanayi ve konut yapılarında onemli bir artlşa sebep olmuştur. Bu çalışmada, Şanlıurfa yoresinde onemli bir sorun haline gelen uygun ozelliklere sahip beton agregasının temini için bolgedeki agrega kaynakları incelenerek en ekonomik ve verimli şekilde temin etmenin yolları araştırılmıştlr. Aynca TS' ye uygun olmayan agregaların uygun olmayan ozelliklerinin iyileştirilmesinin nasil yapllabilecegi tespit edilmiştir. Sunulan bu çalışmadaki deneyler TS' ye gore yapılmıştır.
Bildiri - Yayımlanmış
Keywords: Beton; Agrega; Basınç dayanımı