ÇATILI EĞRİLER VE UYGULAMALARI - KILINÇ, SEDA (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada, çatılı eğri ve çatılı rektifiyen eğri kavramları incelenerek çatılı oskülatör eğriler tanımlanmıştır. Çatılı oskülatör eğri olma şartı ve çatılı oskülatör eğriler ile ilgili bazı karakterizasyonlar elde edilmiştir.

In this the sis, framed curves and framed rectifying curves are examined and framed osculating curve is defined. Being a framed osculating curve and some characterizations of a framed osculating curve one also found.
Framed curves and their applications
Keywords: Matematik