TAHSİN YÜCEL'İN ÖYKÜLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME - ŞAHİN, VEYSEL (Fırat Üniveristesi, 2006)
Tahsin Yücel çağdaş Türk yazarları arasında önemli bir yere sahip olan çok yönlü birsanatçıdır. Öykü, roman, deneme ve çevirileri ile Türk edebiyatını geleceğe taşıyacak yazarlariçerisindedir.Öykülerinde insanın var olma boyutlarını işleyen ve insanı yücelten yazar, gerek kurgugerekse kullandığı anlatım teknikleri açısından günümüzde beğenilen sanatçılar arasındadır.Bireyin kendini keşfetme yolunda geçirdiği dönüşüm ve değişimi kendi zihinsüzgecinden geçirerek öykülerinin içerisine yerleştiren yazar, böylece varlığını yazının griduvarlarına kazır. Yücel, öykülerinde yarattığı sosyal ortamları ve bu sosyal ortamların,insanların içine oturuşunu kendi dil havzasındaki kelimelerle ifade eder.Tahsin Yücel, öykülerinde kurgulama ve kullandığı teknikler açısından, küçükinsanları büyüterek yeniden öykü evrenine davet eder. Bu yönüyle sanatçı ele aldığı konularıdilin kanına girerek, okuyucusunun kulağına başarılı bir şekilde fısıldar.Anahtar Kelimeler: Tahsin Yücel, Ötegeçe, insan, yaşam, ben, öteki, kadın.

Among the contemporaay Turkish authors, Tahsin Yücel is an author of parts havingan important place. He is among the authors to carry the Turkish Literature to the future withhis stories, novels, essays and translations.The author dealıng with the dimensions of the human existance and exaltatig thehuman is of the apprecianted ones both regarding the fiction and the narrantion tecniques hehas used.The author digs his personality on the grey-walls of the wirting by filtering from hisbrain the change and the canversion he has had on the way of exploring himdelf.Yücel expresses the social environments he created in his stories and how these fit thehumans with his own vocabulary.Tahsin Yücel reinvites the small humans to the story world by makıng them big with respectto the fiction and the techningues used in his stories. With this aspect, he succuessfullywhispers the subjects dealt with to the ears of the readers by using the language verysuccesssfully.Key Words: Tahsin Yücel, Ötegeçe, human, life ego the other, womann.
Study on Tahsin Yücel's stories
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı