A Case of Sclerosing Pneumocytoma: A Rare Lung Tumor - Bahar, Abdulkadir Yasir; Şimşek, Sercan; Çıralık, Harun (My University, 2016)
Sklerozan pnömositoma histolojik olarak solid, papil- ler, sklerotik, hemorajik paternlerde olabilen, papiller yüzeyleri hiperplastik tip 2 pnömositlerle döşeli ço- ğunlukla orta yaş erişkin ve kadınlarda görülen be- nign, rekürrens ya da hastalığa bağlı ölüm bildirilme- yen, nadir görülen bir neoplazidir. Biz 50 yaşındaki kadın hastada akut bronşit atağı sırasında insidental olarak saptanan sklerozan pnömositoma olgusunu sunduk
Keywords: Solunum Sistemi; Onkoloji