ŞANLIURFA YÖRESİNDEKİ BETON AGREGASI KAYNAKLARININ İNCELENMESİ VE BETON YAPIMINDA KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI - KARRANCI, AHMET (Fırat Üniveristesi, 1999)
Yüksek Lisans Tezi ŞANLIURFA YÖRESİNDEKİ BETON AGREGASI KAYNAKLARININ İNCELENMESİ VE BETON YAPIMINDA KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI Ahmet KATRANCI Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü 1999, sayfa 57 GAP' deki çalışmalar ve kentlere yapılan göçler, taran, sanayi ve konut yapılarında önemli bir artışa sebep olmuştur. Bu çalışmada, Şanlıurfa yöresinde önemli bir sorun haline gelen uygun özelliklere sahip beton agregasının temini için bölgedeki agrega kaynaklan incelenerek en ekonomik ve verimli şekilde temin etmenin yollan araştırılmıştır. Aynca TS 'ye uygun olmayan agregaların uygun olmayan özelliklerinin iyileştirilmesinin nasıl yapılabileceği tesbit edilmiştir. Çalışmada bölgedeki betonarme yapıların sorunları araştırılarak çözüm önerileri getirilmiştir. Sunulan bu çalışmadaki deneyler TS 'ye göre yapılmıştır. ANAHTAR KELİMELER : Agrega, Beton
The Investigation of concrette aggregate resources in Şanlıurfa region and the examination of utilizatiun possitlitye at the concerete product
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Eğitim ve Öğretim; Education and Training; İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering