Spor Lisesi Öğrencilerinin Tercih Ettikleri Alana İlişkin Tutum ve Beklentileri - Çoban, Bilal (My University, 2006)
Eğitim, yeni kuşakların, toplum yaşayışlarında yerlerini almak için seçilmiş ve denetimli bir çevreyi özellikle okulu içine alan bir süreçtir. Ortaöğretim, ilköğretime dayalı, en az üç yıllık öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsamaktadır. Ortaöğretim, çeşitli programlar uygulayan liselerden meydana gelir ve öğrenciler istek ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda bu programlardan birine yönelerek yetişme imkanı bulurlar. Araştırmanın evrenini Erzurum, Malatya, Uşak ve Sivas illerinde bulunan 4 Spor Lisesinin 192 1. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Örneklemini, aynı okullarda okuyan 126 öğrenci oluşturmuştur. Elde edilen bulgular, SPSS for Windows 10,0 paket istatistik programında değerlendirilmiş, veriler çözümlenirken yüzde ve frekans kullanılmıştır. Çalışmanın amacı, Spor Liselerinde okuyan öğrencilerin, okuldaki tutum ve beklentilerinin neler olduğunu ortaya koyabilmedir. Spor Liselerinde okuyan öğrenciler, okullarından memnun olduklarını, genel olarak sağlık ve mutluluk, Gelecekte iyi bir sporcu olmak ve kendilerine olan güven duygularını geliştirebilme amacını taşıdıklarını belirtmişlerdir.
Keywords: Erzurum; öğrenci beklentileri; sivas; Malatya; uşak; spor eğitimi; spor liseleri