BULANIK SAYI DİZİLERİNDE ?-DERECEDEN F-İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIK - KASAP, MİTHAT (Fırat Üniveristesi, 2016)
Beş esas bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde istatistiksel yakınsaklık ve bulanık sayıların kısa bir tarihçesinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde, çalışmamızın içerisinde geçen bazı temel tanım ve teoremlere yer verilmiş olup üçüncü bölümde bulanık sayı, bulanık küme ve bulanık sayı dizisi tanımları verilerek bulanık sayı dizilerinin yakınsaklığı, sınırlılığı, istatistiksel yakınsaklığı ve kuvvetli p-Cesàro toplanabilme gibi bazı özelliklerinden bahsedilmiştir. Çalışmamızın dördüncü bölümü orjinal olup, sınırsız bir f modülüs fonksiyonu kullanılarak ??(0,1] reel sayısı için bulanık sayı dizilerinde ?-dereceden f-istatistiksel yakınsaklık ve ?-dereceden kuvvetli p-Cesàro toplanabilme kavramları tanımlanmış ve aralarındaki bazı kapsama bağıntıları incelenmiştir. Beşinci ve son bölümde ise tez çalışmasında elde edilen sonuçlara yer verilmiştir.

This study consists of the five main chapters. In the chapter 1 and 2, we give some informations about the historical development of statistical convergence and fuzzy numbers, and some fundamental definitions and theorems which are necessary in this study, respectively. In the third chapter, we give the concepts of fuzzy set, fuzzy number and sequence of fuzzy numbers and mention convergence, boundedness, statistical convergence and strongly p-Cesàro summability of the sequences of fuzzy numbers. In the fourth chapter which is original, we introduce the notions f-statistical convergence of order ? and strong Cesàro summability of order ? for ??(0,1] with respect to an unbounded modulus function f for sequences of fuzzy numbers and examine some inclusion theorems. In the fifth and last chapter, we give the results obtained from the thesis.
F-statistical convergence of order ? of sequences of fuzzy numbers
Keywords: Matematik