BAZI GENELLEŞTİRİLMİŞ DİZİ UZAYLARI VE YAKINSAKLIK ÇEŞİTLERİ - ASMA, ÇİĞDEM (Fırat Üniveristesi, 1997)
Bu çalışma dört bolüm halinde düzenlenmiştir. Birinci bolümde; bazı temel tanım ve teoremler verilmiştir.. İkinci bolümde; bazı yakınsaklık türlerinden yakınsaklık, hemen hemen yakınsaklık, kuvvetli hemen hemen yakınsaklık, ınvaryant yakınsaklık, kuvvetli ınvaryant yakınsaklık, istatistiksel yakınsaklık, u-istatıstıksel yakınsaklık ve mutlak hemen hemen yakınsaklık incelenmiştir. üçüncü bolümde; bazı dizi uzayları ve bunlar arasındaki bağıntılar verilmiştir. Ayrıca bu uzayların genelleştirilmiş halleri ve a- ?- ve -y- dualleri incelenmiştir. Dördüncü bölümde; Dazı genelleştirilmiş fark dizi uzayları arasındaki kapsama bağıntıları ve invaryantlık verilmiş olup, bu bölüm tezin orijinal kısmım oluşturmaktadır. ANAHTAR KELİMELER: Yakı nsaklı k, Dizi Uzayı, a-Duali, ?- Ouali, y- Duali
Some generalized sequence spaces and some types of convergence
Keywords: Matematik; Mathematics