TÜRKİYE’DE UYGULANAN TEKNOLOJİ POLİTİKALARI - Oğuztürk, Bekir Sami (Fırat University, 2004)
Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar Türkiye’de uygulanan teknoloji politikaları ulusal ve uluslar arası ekonomik ve siyasi konjonktürel yapıyla yakından ilişkilidir. Bu çalışma Türkiye’de uygulanan teknoloji politikalarını 1960 öncesi ve sonrası olmak üzere iki temel başlık altında ele almaktadır. Bu dönemlerde ortaya çıkan gelişmeler kronolojik bir sıra içerisinde incelenerek  durum değerlendirilmesi yapılmaktadır.