MİNKOWSKİ UZAYINDA BEZİER EĞRİLERİNİN KARAKTERİZASYONU - YEŞİLMEN, CEYLAN (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm; çalışmanın giriş kısmı olup, bu bölümde Bezier eğrileri ve PH eğrileri üzerinde yapılan çalışmalar hakkında literatürdeki bilgiler incelendi. İkinci bölümde; Bezier eğrileri, Minkowski uzayı, PH ve MPH eğrileri ile ilgili temel tanımlar verildi. Üçüncü bölümde; R^3 uzayında ve düzlemde Bezier eğrileri ve özellikleri incelendi. Ayrıca, bu eğrilerin bazı örnekleri elde edilerek çizimleri verildi. Dördüncü bölümde ise PH ve MPH eğrileriyle ilgili bazı özellikler ve teoremler incelendi.

This thesis consists of four chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. Then, studies in literatur about Bezier curves and PH curves are examined. In the second chapter; fundamental definitions and theorems of Bezier, PH and MPH curves are given. In the third chapter; in R^3 space and in plane Bezier curves and their properties are examined. Then, some examples and their graphics are given. In the fourth chapter; some properties and theorems of PH and MPH curves are investigated.
Characterization of bezier curves in Minkowski space
Keywords: Matematik