Es-Sevâdü'l-a'zam ile El-Akidetu't-Tahâviyye'nin İçerik Açısından Karşılaştırmalı Bir Tahlili - Özarslan, Selim (My University, 2002)
Sevâdü'l-A'zam Mâtüridî kelâm ekolünün ilk dönem eserlerinden birisidir. Hakim es-Semerkandî ile Ebu Cafer Tahavî'nin eserleri îslâm akaidini Ebû Hanife'nin görüşleri doğrultusunda selef metoduna bağlı kalarak özetlemektedir. Tahâvî akâid meselelerini kısa ve özlü ifadelerle delilsiz olarak işlerken, Semerkandî daha özlü, veciz, en önemlisi de aklî ve naklî delillere dayanarak izah etmektedir.
Keywords: Din Bilimi